Freestyle og Kulekjøring

Freestyle er en skiidrett som omfatter akrobatiske hopp (aerials), kulekjøring, half-pipe og slopestyle. Det kan for eksempel være en skikjører som utfører luftige svev, triks i luften, sliding på rails og boxing på skiene. Målet med denne disiplinen er å gjennomføre hopp og stunts på ski eller snowboard. Hoppene og triksene må være så originale og godt gjennomført som mulig for å oppnå høyest poengsum. Dette er en veldig publikumsvennlig gren da det er mye action å følge med på.

Freestyle og Kulekjøring

 

Freestyle  og Kulekjøring i Norge

Freestyle elementer er ofte tilgjengelig i de store alpinanleggene i Norge. Her kan du prøve deg frem, få godt tips og råd fra andre freestyle entusiaster. Bakkene inneholder ofte et eller flere store hopp for akrobatikk, ulike rails for sliding, og halfpipes.

 

Freestyle og Kulekjøring stjerner

Norges største kulekjører gjennom tidene er Kari Traa med sine tre OL-medaljer; gull, sølv og bronse. Hun begynte med skikjøring allerede som treåring, og freestyle som sekstenåring.

 

Freestyle og Kulekjøring konkurranser

Kulekjørere konkurrerer i en bratt bakke som er full av kuler og ulike hopp. Utøverne bedømmes ut fra teknisk kvalitet i svingene, absorbering av kulene og kontroll gjennom løypen, samt kvalitet og vanskelighetsgrad på de to forskjellige hoppene som gjennomføres. Målet er å gjennomføre løypen på kortest mulig tid og gjennomføre to hopp uten tekniske feil eller tap av balanse. Løperen må holde overkroppen strak under hele løypen, mens underkroppen og skiene er i konstant bevegelse.